Genel

MÜŞTERİLERİN TEKRAR SİPARİŞ VERMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER NELERDİR ?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte müşteriler kurum ve kuruluşlarla daha fazla iletişime geçmektedir. Bu durumu açıklamak gerekirse; yapılan bir araştırmaya (Eclipse Digital Media tarafından) göre müşterilen % 29,5′ i dijital ürünlerin satın alma davranışında daha etkili olduğunu söylemektedir. Bunu uygulama da destekleyen bir araştırma Birleşik Krallıkta yapılmıştır.
Örneğin; büyük burger zincirlerinden biri olan Prime Burger düz beyaz baskı olan menü tabelalarını dijital olanlarla güncellediğinde satışlarında % 50 artış olduğunu belirtmiştir.
Yapılan başka bir araştırmaya göre restoran içerisinde dijital alanlar internetteki videonuzdan ya da Facebook içeriğinizden daha fazla satış odaklı size fayda sağlar.
1-Dijital tabela, işletme, kurum veya kuruluşa gelen ya da online ziyaret eden müşterileri karşılayan bir tasarımdır. Bu tasarım statik görsel, video, pdf, sunum ya sosyal medya paylaşımlarını gösterebilirsiniz.
2-Müşteri paylaşımları – Ödüllendirme: Müşteriler işletme, kurum veya kuruluş ile online platformdaki sayfanızdaki bir ürünü denediğinde bunu Instagram’ da etiketleyip paylaşmaya, onun hakkında tweet göndermeye ya da TripAdvisor’ a yorum yazmaya daha fazla eğilimli olurlar. Bu paylaşımların daha çok marka logosuz ama konum etiketli olarak yapıldığını görebilirsiniz.
3-Etkileşimlilik: İşletmeniz, kurum veya kuruluş ile online platformdaki sayfanızdaki müşteri deneyimini bir üst seviyeye taşıyabilmek adına etkileşimli çalışmaları entegre edebilirsiniz. Bu interaktif entegrasyonun gelişmiş örneğini yemek sitelerinde görebiliriz.
4-Kişiselleştirilmiş veriler: Gelen müşteriyi bir daha işletmeye getirebilmek ve o müşterinin markanıza bağlanmasını sağlamak için günümüz teknolojisinden birçok farklı çözüm karşımıza çıkmaktadır. Sosyal medya uygulamaları, mobil uygulamalar ya da dijital çözümler bunlara katkı sağlamaktadır. Foursquare, Google Yorumlar, Tripadvisor, Facebook değerlendirilemeler gibi diğer kullanıcıların yorum yazdığı alanlar sürekli taip edilerek, olumlu veya olumsuz deneyimleri de olumluya dönüştürmekte yerinde bir davranış olabilmektedir.
5-İşletme içi bilgi: Sipariş veren müşterilerin bekleme süreci biraz can sıkıcıdır. Bu durumda sipariş edilen ürünün durumunu, stokunu vb.bilgileri gösteren bir sistem müşterinin merakını gidermektedir.
-Yine bir yemek firmasının uygulaması üzerinden örnek verecek olur isek;
Gereksiz promosyonlarla kullanıcıyı boğmayın.
Menüyü basit, anlaşılır ama detaylarını açıklayarak hazırlayın.
Ürünlerinizin görsellerini mutlaka menüye ekleyin.
Ürünlerin markasını, hacmini belirtin.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir