Girişim yapabilen herkes e-ticaret yapabilir denilebilir. Girişim; fikir bulma, müşteriye ulaşma, gelir elde etme, ürün geliştirme, takım kurma, takım yönetme, rekabet etme, analiz yapma gibi bir çok başlıktan oluşmaktadır.
E-ticarette fikir çok değerli ve önemlidir. Yani daha önceden denenmemiş veya çok az denenmiş bir fikir kıymet gösterir, amacınıza ulaşmakta yardımcı olur. Girişimci ruhlu insanların bu işi yapabileceği gibi herkesin e-ticaret ile internetten ürün satması da mümkün görülmemektedir. E-ticaret görüldüğü kadar basit bir iş değildir.
E-ticaret yapacak kişiler öncelikle çalışkan olmalıdır, finans ve muhasebe bilgisine sahip olmalıdır, ürün yönetimi ve stok kavramını iyi bilmelidir, internet ve o mecranın kavramlarına da hakim olmalı, müşteriyi siteye çekecek kanalları iyi bilmelidir.
Bir hedef belirledikten sonra gerekli araştırmaları yaparak liderliği ele almak gerekir. Ayrıca borç, alacak, kar marjı, net maaş, brüt maaş gibi kavramları bilmek bilmiyor isek öğrenmek gerekir.
Pazarlamaya çalıştığınız ürünün stok durumunu iyi bilmek gerekir.
E-ticaret internet üzerinden yapıldığı için oradaki host, domain gibi kavramları iyi bilme gereklidir.
Müşteriyi siteye çekmek için sağlam bir kaynak kullanılmalıdır. Sosyal mecralardaki hesaplarınızı da sadece sosyalleşmek amacıyla değil işiniz için de bir fırsata çevirebilirsiniz.
E-ticareti, bir mal veya hizmet üreten tüzel kişiler yapabilmektedir. İmalat sektöründeki firmalar ucuz ve sürekli satış getiren bir pazar olarak e-ticareti seçerler. Yurt dışından mal getirenler, getirdikleri malların az bulunur olması ve sınırlı sayıda olması şirketler için önemlidir.
Son zamanlarda internetten alışveriş yapan sayısı artmış ve artmaya hızla devam etmektedir. Zahmetsiz, kolay ve çoğu zaman alınacak bir ürünün, piyasaya göre daha uygun fiyatta ve daha çok fiyat ve çeşit seçeneğinin olması insanları internetten alışveriş yapma konusunda cezbeder ve öncelikle olarak internetten alışveriş seçeneğini akla getirir.
İnternetten alışverişin yaygınlaştığı bu dönemde internet piyasasının oluşması, satıcıların da dikkatini çekmekle birlikte, artık bir çok mağazanın aynı zamanda bir de sanal mağazası bulunmaktadır.
Ayrıca internette e-ticaret sitesi açabilmeniz için bir şirketinizin olması gerektiği gibi aynı fiziksel mağazalarda olduğu gibi ürün faturalandırılması ve şirket üzerinden devlete vergilerin beyan edilmesi gerekmektedir.
Leave a Comment